2020-11-09 08:16:47• hírek • Bede Emőke

Elhunyt bajtársaik előtt tisztelegtek a szatmári rendőrök

„Kicsit mi is meghalunk, amikor elveszítünk egy kollégát” – írja a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség annak a tiszteletadásnak a kapcsán, melyet vasárnap délben tartottak a megyében, és szerte az országban.

Megyénk rendőrei arra a mindössze 34 éves Brassó megyei kollégájukra emlékeztek, aki a Covid-19 okozta szövődmények miatt nemrégiben életét vesztette. Ionut Hanganu, kit vasárnap délben kísértek utolsó útjára, felesége mellett egy 3 és egy 7 éves gyermeket is hagyott hátra. A hatóság tájékoztatása szerint 12 órakor szerte az egész országban megszólaltak a szirénák, így tisztelegve Hanganu és mindazon bajtársak előtt, akiket a betegség elragadott. Sajnos ugyanis az egyneruhásokat sem kíméli a vírus, hiszen alig pár órával azt követően, hogy a Brassó megyei fiatal rendőrt eltemették, a szakszervezet egy újabb kolléga haláláról számolt be.


Az Europol által a Facebookon közzétett bejegyzés szerint közel 70 ezer rendőr teljesít szolgálatot szerte az országban, azok száma pedig, akik már elkapták a vírust, meghaladta az 5 ezret. Ezzel kapcsolatban a szakszervezet továbbra is sérelmezi, hogy a belügyminisztérium még mindig nem állt elő egy épkézláb magyarázattal arra vonatkozóan, miért nem tesztelik a rendfenntartó szervek kötelékében dolgozó egyenruhásokat.


„Vela miniszter úr, hány rendőrt kell még megölnie ennek a vírusnak ahhoz, hogy végre a tesztelés mellett döntsön? Hány családnak kell még megsiratnia a halottakat, míg a belügyminisztérium megérti a tesztelés fontosságát? Az érdektelenség, amelyről most tanúbizonyságot tesz, minden egyes elhunyt miatt felelőssé teszi önt” – írta a szakszervezet.


Október közepén egyébként a Szatmár megyei rendőrök körében is diagnosztizáltal fertőzötteket, ezek közül egy fő szorult kórházi kezelésre, a többi négy rendőr azonban lakhelyi elkülönítésben heverte ki a betegséget.








Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: